Winkelwagen 0
 

Oogmoeren

Oogmoeren van Yachtsupplier kopen? Ja zeker! Yachtsupplier biedt oogmoeren in allerlei verschillende soorten maten. Dit ontwerp maakt het mogelijk om kabels, kettingen, of andere hangende materialen te bevestigen of te hijsen. Hieronder vind je ons assortiment:

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Oogmoeren

Een oogmoer kun je simpel herkennen. Het is een moer met een ring of oog eraan. Een oogmoer is een ideaal hulpmiddel voor het hijsen van zware objecten. Naast dat het ideaal is voor het hijsen ban zware objecten, is het ook nog handig voor het bevestigen van stevige en zware kabels. De oogmoeren worden aangeboden in messing en rvs 316. Het is belangrijk op te merken dat de RVS oogmoeren zeewaterbestendig zijn en daardoor beter geschikt zijn voor vochtige omgevingen.

Hoe gebruik ik een oogmoer om te hijsen?

Een oogmoer is hartstike ideaal, maar hoe gebruik ik een oogmoer om te hijsen? Volg de volgende stappen om ervoor te zorgen dat je veilig en verantwoord hijst: 

  1. Voordat de oogmoer gebruikt wordt moet altijd eerst geïnspecteerd worden of de oogmoer tekenen van slijtage, beschadiging of vervorming tonen. Mocht dit het geval zijn, gebruik de
  2. oogmoer dan niet.
  3. Zorg ervoor dat de oogmoer de juiste maat en sterkte heeft voor de last die u gaat hijsen. De oogmoer moet ook overeenstemmend zijn met de schroefdraad of het gat waarin je hem wilt schroeven.
  4. Schroef de oogmoer vast in het vooraf geboorde en getapte gat. Zorg dat de oogmoer volledig is ingeschroeft, en dat er geen speling is.
  5. Zorg dat de belasting altijd in de richting van de as van het oog wordt uitgoefend. Zijdelingse belasting kunnen de oogmoer beschadigen of verzwakken.
  6. Bevestig de hijsband, ketting, kabel of ander hijsmiddel aan het oog van de oogmoer. Zorg dat het hijsmiddel goed past en niet kan wegglijden of losraken.
  7. Hijs langzaam en voorzichtig om ervoor te zorgen dat de last gelijkmatig wordt opgetild en dat er geen plotselinge schokken of bewegingen zijn die de oogmoer of het object dat je hijst kunnen beschadigen.
  8. Nadat je klaar bent met hijsen verwijder je de oogmoer door hem tegen de klok in los te draaien.
     

Draagkrachten

De oogmoeren van Yachtsupplier verschillen qua draagvermogens. Zorg ervoor dat je dit grondig bestudeerd, voordat je begint met het hijsen van objecten.

Service van Yachtsupplier

Heb je vragen, of heb je advies nodig bij het selecteren van de juiste oogmoer? Neem gerust contact op met onze klantendienst. Zij zullen je deskundig advies bieden, waardoor je de juiste oogmoer kiest! Je kunt ons contacteren via 0519-235056 of mailen info@meubelbeslagxxl.nl

Copyright © 2024 MeubelbeslagXXL